شرکت توسعه برق و انرژی سپهر(سهامی عام)

وزیر نیرو: دوست دارم وزارت نیرو با وزارت فرهنگ و ارشاد ادغام شود

تاریخ درج خبر: 10 شهريور ماه سال 1399

وزیر نیرو گفت: اگر روزی دولت به ما بگوید که حتما می‌خواهیم وزارت نیرو را با یک دستگاهی و وزارت‌خانه دیگری ادغام کنیم، ولی انتخاب با ما باشد من می‌گویم با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادغام کنید، چون برای انتقال این پیام‌های فرهنگی و ارشاد نیاز به وسیله ارتباطی است و هیچ دستگاهی به اندازه وزارت نیرو این سطح وسیع ارتباط با مردم را در آب و برق، شهری و روستایی و تمام اقشار مردمی فارغ از سطح درآمدی و تسهیلات ندارد و این امتیاز بزرگی برای ماست.

وی گفت: کشور بویژه در ۴ دهه اخیر کار بسیار بزرگی را در تامین مواد غذایی انجام داده و اکنون پنجمین کشور جهان بعد از چین، هند، آمریکا و پاکستان از حیث برخورداری از کشت آبی هستیم و این حاکی از آن است که سرمایه‌گذاری قائل ملاحظه‌ای در اقلیم خشک و نیمه خشک ما صورت گرفته برای این که بتوانیم از زمین و همین آب کمی که در اختیار ما قرار می‌گیرد استفاده حداکثری کنیم.

وی با اشاره به برخورداری کشور در تنوع مسائل آب‌های مرزی و مشترک گفت: حدود ۴۸ رودخانه مرزی چه جاری در مرز و چه با سرچشمه گیری از داخل کشور و یا کشور همسایه داریم که کشور با همین منابع آبی و حقابه‌های معتبر تا ۴ دهه پیش فقط یک سد مرزی داشت و کار استیفای حقوق ملی کشور و آبادانی مناطق مرزی در دستور کار و برنامه قرار گرفته و تا دولت یازدهم ۲۸ سد مرزی با ظرفیت تنظیم سالانه ۳.۲ میلیارد متر مکعب آب ساخته شده که از ابتدای دولت یازدهم تاکنون ۲۴ سد مرزی با ظرفیت تنظیم ۲.۵ میلیارد متر مکعب اضافه کردیم.

وزیر نیرو با اشاره به اهمیت امنیت غذایی بویژه در شرایط کرونایی گفت: این باعث شد الگو‌های کشت و آبیاری مناسبی داشته باشیم، سال ۹۲، ۸ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای داشتم که اکنون به ۱۸ هزار هکتار رسیده است. وی همچنین از بهره‌برداری ۳۳۰ هزار هکتار شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تاکنون خبر داد و گفت: در پایاب سد‌ها چهار نوع شبکه اعم از درجه‌های یک تا چهار لازم است که آب را به گیاه برسد. وزیر نیرو گفت: به این میزان شبکه تا پایان دولت، چند ۱۰ هزار شبکه دیگر اضافه خواهد شد، احداث کردیم و خواهیم کرد.

وی با اشاره به رشد متوسط ۷ درصدی پیک مصرف برق در طول ۴۰ سال گذشته اظهار داشت: درست است که اول انقلاب ۷ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده داشتیم و اکنون این میزان به ۸۳ هزار مگاوات رسیده و ۱۲ برابر شده و جمعیت ما ۲.۳ برابر شده، اما رشد اوج بار ما ۱۶ برابر شده و این حاکی از یک نوع عدم سلامت است. به این معنا که در سال در ۲۰۰، ۳۰۰ ساعتی که فصل گرم است مصرف خیلی زیاد می‌شود و می‌تواند این مقدار نباشد.

وی افزود: ما از ۵۸ هزار و ۲۶۰ مگاواتی که اوج بار ما در ۳۱ شهریور بود، ۲۳ هزار مگاوات میزان مصرف دستگاه‌های سرمایشی و ۷۰ درصد مربوط به بخش خانگی بود. وزیر نیرو گفت: در ۱۵ سال گذشته هدف این بوده که حدود ۱۰ میلیارد دلار در بخش برق سرمایه‌گذاری داشته باشیم که ۶۵ درصد (۶.۵ میلیارد دلار) آن با استفاده از منابع بخش خصوصی، حساب ذخیره ارزی، تسهیلات بانکی و صندوق توسعه ملی در دولت تدبیر و امید انجام شده است. اردکانیان افزود: نتیجه این کار آن شده که ۱۱ ماه دیگر با پایان دولت، می‌گوییم که ۲۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در این ۸ سال وارد مدار شده است که به طور متوسط سالی ۲۵۰۰ مگاوات می‌شود. وی گفت: در قالب پویش هرهفته_الف_ب_ایران، حدود ۷۰ درصد طرح‌هایی که افتتاح می‌شود از نظر سرمایه‌گذاری در بخش تولید برق بوده است.

اردکانیان ادامه داد: ما توانستیم بر خلاف روال ۱۰ سال گذشته که اوج بار ما نسبت به سال قبل، ۵.۲ درصد افزایش داشت و ما را مجبور می‌کرد چند هزار مگاوات نیروگاه برای عبور از قله احداث کنیم، در سال ۹۷ اوج بار را به سه درصد و پارسال و امسال به یک درصد رساندیم.

بالا