تاریخ درج خبر: 24 خرداد ماه سال 1399
تعرفه فروش برق 50 درصد قیمت تمام شده تولید آن است/ امضای قرارداد دو ساله در بخش برق با عراق/ بیش از 4 هزار مگاوات توان برق کشور در سازمانهای دولتی مصرف میشود
بهگزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردکانیان» سهشنبه شب در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار داشت: امسال تولید و مصرف برق در روز 17 خرداد به 53 هزار و 631 مگاوات رسید ، پیش بینی ما این است که با کمک مردم در بخشهای مختلف که نام آن را مدیریت مصرف میگذاریم اوج بار ما به 58 هزار و 300 مگاوات برسد. اردکانیان اظهار داشت: آمادگی ما هم برای عرضه این مقدار و این که خاموشی نداشته باشیم در این حد است. اگر مدیریت مصرف اعمال نشود با این روند و گرما، پیک مصرف ما از 60 هزار مگاوات هم تجاوز پیدا کرده و ناچار به خاموشی برنامه ریزی شده خواهیم بود که انشاءالله به این نقطه نخواهیم رسید.
** ظرفیت اسمی تولید 83 هزار و 350 مگاواتی در کشور اردکانیان ظرفیت اسمی تولید برق در کشور را 83 هزار و 350 مگاوات اعلام کرد و درباره اختلاف ظرفیت تولید و میزان مصرف گفت: از این رقم، حدود 70 هزار مگاوات نیروگاههای حرارتی هستند. این نیروگاههای حرارتی گازی به ازای افزایش هر یک درجه سانتیگراد دمای بالای 15 درجه ، حدود هفت دهم درصد و به ازای هر صد متر ارتفاع از سطح دریا هم یک درصد افت توان تولید دارند. وی نمونه داد: ظرفیت اسمی یک نیروگاه گازی 160 مگاواتی در تهران در تابستان با دمای 40 درجه سانتیگراد و ارتفاع 1300 متر از سطح دریا بیش از 30.5 درصد کاهش پیدا می کند و به 111 مگاوات میرسد. با در نظر گرفتن تمام موارد موثر در کاهش توان تولید، از 70 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاههای حرارتی 49 هزار مگاوات ظرفیت عملی است که در دسترس خواهد بود. اردکانیان گفت: البته ظرفیت برق آبی ها را هم داریم که ظرفیت عملی قابل اتکای این نیروگاهها 9 هزار مگاوات است که در مجموع با احتساب توان نیروگاههای حرارتی به 58 هزار مگاوات رسیده و به این رقم توان نیروگاه اتمی و نیروگاههای تجدیدپذیر هم اضافه میشود.
**ظرفیت در مدار کشور در فصل سرد بسیار پایین است اردکانیان گفت: اوج بار ما حداکثر در ماههای گرم سال است. ما برای این که همه این واحدها را در این چند ماه گرم در مدار داشته باشیم لازم است در چند ماه سرد و خنک آنها را به تعمیرات نیم ساله و سالیانه ببریم. حدود 90 هزار مگاوات دوره تعمیراتی ما است و برخی واحدها دو بار در این شرایط قرار میگیرند و به همین سبب در فصل سرد ظرفیت در مدار ما بسیار بسیار کم است.
کسری بودجه 5 هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو در سال 99 وزیر نیرو گفت: بر اساس آنچه در تبصره14 قانون بودجه سال 99 ذکر شده ، میزان کسری بودجه این وزارت خانه حدود 5 هزار میلیارد تومان است و طبیعتا" با توجه به حساسیت بیشتر موضوع برق در شرایط کرونا باید تلاش خود و مجموعه های همکار در بخش خصوصی را مضاعف کنیم که این که مسایل خدشهای به روند خدماترسانی ایجاد نکند و بتوانیم بدون اختلال سرویس را انجام دهیم.
آسیب کرونا به صنعت برق وزیر نیرو درباره آسیب کرونا به صنعت برق هم گفت: وقتی شرایط کسادی ناشی از تعطیلی مشاغل پیش آمد و طبیعتا" باید به همراه سایر واحدها سهم خودمان را در تخفیف این مشکلات ایفا میکردیم که اعلام کردیم برای پرداخت قبوض دو تا سه ماه مهلت داده شود. وی افزود: آب بویژه برق صرفا" متکی به منابع داخلی و قبوض پرداختی توسط مردم و نه بودجه عمومی است. برق زیرساختی مهم است و چرخ آن از حرکت باز نمیایستد. مقداری مشکل پیدا کردیم اما سعی کردیم آن را خودمان تحمل کنیم.
** تماس با عراق به نام بخش خصوصی برای صادرات برق وزیر نیرو درباره ورود بخش خصوصی به صادرات برق گفت: این در یک شرایط ایدهآل، کار مطلوبی است. ما و بخش خصوصی باید به آداب این کار به نحو شایستهای بپردازیم. وی ادامه داد: وقتی با همتایان عراقی داشتیم مذاکره میکردیم و یک لیستی از دلایل درخواست تخفیف را در قیمت برق اعم از پیشنهاد قیمتهای پایینتر از دیگر کشورها ذکر میکردند یکی از موارد این بود که از بخش خصوصی هم یا به نام بخش خصوصی تماس گرفتند که ما اگر مجوز بگیریم مثلا n درصد زیر قیمت شرکت توانیر به شما برق میدهیم. اردکانیان تصریح کرد: چنین بحثهایی در این چارچوبها بحثهای بسیار حساسی است؛ نباید به گونهای رفتار کنیم که همکاران صنعت برق این تلقی را بکنند که 5 ماه تاخیر امضای قرار داد ناشی از چنین تلقیهایی بوده است، اما قطعا" در یک شرایط مطلوب و متعارف این بحثها، بحثهای قابل طرحی است که بتوانیم به موضوع انرژی در جایگاه صحیح خودش بپردازیم. وی تاکید کرد: این گونه نباشد که بخش عمدهای از یارانهای که الان دولت به بخش انرژی میدهد نه در جیب مردم، مصرف کننده داخلی و نه حتی در جیب صنعتگر عمده ما در داخل کشور برود، بلکه این تبدیل به تعرفهای شود که کشورهای وارد کننده محصولات صنعتی ما که آن را به محصولات اعمال میکنند و ما میبینیم که رقمهای وسیعی از یارانه انرژیای که عملا" به دلیل برق ارزان در صنعت دارد عرضه میشود، نهایتا" در خارج مرزها گیر بقیه میآید. اردکانیان درباره هوشمندسازی قیمت برق هم گفت: این مسیر که هر سال چند هزار مگاوات واحد نیروگاهی بسازیم، حال بدهکار شویم یا این که منابع آن را داشته باشیم میتواند ادامه پیدا کند؟ به این شکل و یا بعضا دیگر اشکال آن، بدون یک تعدیل مناسب در توزیع یارانهها باید به جد پرداخت. در سطح افکار عمومی باید این مسئله باز شود و چارچوبهای قانونی آن را هم دولت و هم مجلس در اختیار ما قرار دهند. وی درخصوص بازآرایی یارانههای انرژی افزود: بازآرایی یارانههای انرژی یکی از روزنههای امیدی است که پایداری صنعت برق را در کشور تا حدود زیادی تضمین کند.